Ποινές χάδι για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα

Ποινές χάδι για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα Facebook Twitter
2

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων, εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου, από φαντάρους σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.

 Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια κατακραυγή και κινητοποίηση για να βρεθεί ο σκύλος καθώς οι φαντάροι είχαν ισχυριστεί πως ήταν ζωντανός. Ο σκύλος όμως δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτός που τράβηξε το βίντεο, κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.

 

Οι δύο φαντάροι που έπιασαν το σκύλο και τον έριξαν στον γκρεμό τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή και ο τρίτος που τραβούσε το βίντεο με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.

Όλοι οι φαντάροι είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Mε πληροφορίες από epirusgate.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
για την ποινή:το Στρατοδικείο Ιωαννίνων τί λέει για τον Νόμο ν. 4039/2012 άρθρο 20 όπου αναφέρεται ότι η ποινή είναι :: "ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ" ή/και βάλτε τους να εργαστούν χωρίς αμοιβή σε κάποιο φιλοζωικό φορέα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ