Ποινές χάδι για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα

Ποινές χάδι για τους φαντάρους που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό στα Ιωάννινα Facebook Twitter
2

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων, εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση της κακοποίησης σκύλου, από φαντάρους σε στρατιωτικό φυλάκιο της Κόνιτσας στα τέλη του 2017.

 Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια κατακραυγή και κινητοποίηση για να βρεθεί ο σκύλος καθώς οι φαντάροι είχαν ισχυριστεί πως ήταν ζωντανός. Ο σκύλος όμως δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτός που τράβηξε το βίντεο, κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.

 

Οι δύο φαντάροι που έπιασαν το σκύλο και τον έριξαν στον γκρεμό τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ με αναστολή και ο τρίτος που τραβούσε το βίντεο με ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Στη δίκη παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή και Φιλοζωικό Σωματείο της Ηγουμενίτσας.

Όλοι οι φαντάροι είχαν απολυθεί όταν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ωστόσο για έξι μήνες μετά την απόλυσή τους διέπονται υπό την στρατιωτική νομοθεσία και έτσι η δικογραφία είχε σχηματιστεί από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Mε πληροφορίες από epirusgate.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
για την ποινή:το Στρατοδικείο Ιωαννίνων τί λέει για τον Νόμο ν. 4039/2012 άρθρο 20 όπου αναφέρεται ότι η ποινή είναι :: "ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ" ή/και βάλτε τους να εργαστούν χωρίς αμοιβή σε κάποιο φιλοζωικό φορέα