Πλεύρης: Δωρεάν PCR τεστ με τη συνδρομή του στρατού- 50 επιπλέον σημεία

Δωρεάν PCR με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης: Αυξάνονται τα σημεία διενέργειας ελέγχων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ο στρατός θα συνδράμει για να αυξηθούν τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν PCR test, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης.

«Στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή του στρατού, άλλα 50 σημεία και μπορεί να φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η απόφαση ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν PCR test στον πληθυσμό της χώρας ελήφθη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας.

«Όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη. Είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται», σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ