Πλεύρης: Δωρεάν PCR τεστ με τη συνδρομή του στρατού- 50 επιπλέον σημεία

Δωρεάν PCR με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης: Αυξάνονται τα σημεία διενέργειας ελέγχων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ο στρατός θα συνδράμει για να αυξηθούν τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν PCR test, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης.

«Στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή του στρατού, άλλα 50 σημεία και μπορεί να φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η απόφαση ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν PCR test στον πληθυσμό της χώρας ελήφθη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας.

«Όταν είσαι η πρώτη χώρα στους διαγνωστικούς ελέγχους σημαίνει ότι ελέγχεις πολύ περισσότερο τον πληθυσμό και έχεις πολύ περισσότερα ύποπτα κρούσματα. Έχουμε επιλέξει αυτό γιατί θεωρούμε ότι είναι αξιόπιστες μέθοδοι και επειδή θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στην Όμικρον, που κατά βάση η νόσηση και σε πληθυσμό νεότερο δεν εγκυμονεί κινδύνους όπως τα άλλα στελέχη. Είναι για εμάς πιο σημαντικό να τα βρίσκουμε και να κάμπτουμε την μεταδοτικότητα παρά να αναλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα στην πλήρη θετικοποίηση των πάρα πολλών κρουσμάτων που βρίσκονται», σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ελλάδα / Νέο σχέδιο για ασφαλέστερες σιδηροδρομικές διαβάσεις – Τι προτείνει ο ΣΕΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

Ελλάδα / Hellenic Train: Απεργούν οι μηχανοδηγοί την Πέμπτη - Αντιδρούν σε απολύσεις συναδέρφων τους

«Οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της 'αναδιοργάνωσής της' επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΕΠΕ
LIFO NEWSROOM