Πενήντα εκατομμύρια ευρώ οι δωροδοκίες και τριάντα πρόσωπα στη δικογραφία για τη Novartis

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ οι δωροδοκίες και τριάντα πρόσωπα στη δικογραφία για τη Novartis Facebook Twitter
1

Περίπου 50 εκατ. ευρώ παράνομων αμοιβών φαίνεται να περιλαμβάνει η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρουν η δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει 20 καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες συνολικά αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015, τα οποία φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας περίπου 40 εκατ. ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν πριν το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα μόνο για υπόθεση εμβολίων.

Πληροφορίες από την εισαγγελία αναφέρουν ότι συνολικά στην υπόθεση "δωροδοκίας" εμπλέκονται 30 πρόσωπα, κρατικοί αξιωματούχοι όπως πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην σύμβουλοι, και συνεργάτες υπουργών, πρώην διοικητές δημοσίων οργανισμών και πρώην μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων.

Η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται σε ότι αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται πολύ περισσότερα πρόσωπα όπως γιατροί, μεσάζοντες, παρένθετα πρόσωπα κ.α.

Κατά τις εκτιμήσεις της έρευνας η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές φαρμακευτικών εταιρειών από το 2000 και μετά, υπολογίζεται σε 23 δισ. ευρώ, ενώ η ζημιά που προσδιορίζεται εξειδικευμένα για τη Novartis φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM