Έπειτα από το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο, το νησί επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς, ωστόσο πάρτι που διοργανώνονται με μεγάλο αριθμό καλεσμένων, και χωρίς τήρηση μέτρων, προκαλούν προβληματισμό στις Αρχές.

 

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από το τελευταίο πενθήμερο σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκαν εννιά παράνομα πάρτι σε βίλες του νησιού. Από αυτά τα έξι ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

 

Σε αυτά, επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Στα πάρτι φέρεται να συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα, ενώ  οι διοργανωτές είχαν βρει τρόπους για να μεταφέρουν τις τοποθεσίες των πάρτι ακόμα και σε θαλαμηγούς αλλά και σε βίλες με το «κόλπο του Μεξικανού» όπως λένε οι αστυνομικοί.

 

Ειδικότερα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ο ενοικιαστής ήταν Μεξικανός και βρισκόταν στη χώρα του, και ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και έτσι να γλιτώσει το πρόστιμο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΛ.ΑΣ αναζητά νέες μεθόδους για να εντοπίζονται πιο εύκολα τα παράνομα πάρτι, αλλά και παρεμβάσεις ώστε να αποτρέπεται η διοργάνωσή τους.