Παρέμβαση εισαγγελέα για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» Facebook Twitter
0

Την κινητοποίηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα πολλαπλά δημοσιεύματα του Τυπου και οι μαρτυρίες για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, η κ. Δημητρίου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και στους εισαγγελείς Ανηλίκων της χώρας να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε στους συναδέλφους της να προβούν σε έγκυρη ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα του χαρακτήρα του φαινομένου της «Μπλε Φάλαινας» που μπορεί να επιφέρει από τραυματισμούς έως και τον θάνατο.

Πάντως, όπου έχουν καταγγελθεί ανά την Ελλάδα περιστατικά εμφάνισης συμμετοχής νέων στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας», οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και θα σχηματιστούν οι σχετικές δικογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταγγελθεί περιστατικά, σύμφωνα με τα οποία έγινε «ψάρεμα» εφήβων για συμμετοχή στο διαδικτυακό παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» ή ακόμη για συμμετοχή σε αυτό, η οποία ευτυχώς διακόπηκε.

Ο φερόμενος ως εμπνευστής του παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» που πιστεύεται ότι έχει γίνει η αιτία για να αφαιρέσουν τη ζωή τους περίπου 17 έφηβες ηλικίας 15-16 ετών, έχει εντοπιστεί από τις ρωσικές αρχές και πρόκειται για τον Φίλιπ Μπουντέικιν, 21 ετών, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές της Αγίας Πετρούπολης, περιμένοντας τη δίκη του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ