Παράνομες υιοθεσίες: Απολογούνται οι συλληφθέντες - Χειροκρότησαν τον φερόμενο ως «εγκέφαλο»

Παράνομες υιοθεσίες: Απολογούνται οι συλληφθέντες - Χειροκρότησαν τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» Facebook Twitter
Φωτ.: zarpanews.gr
0

Άρχισαν οι απολογίες των συλληφθέντων για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών, που παίρνει σημαντικές διαστάσεις, μετά και την απομάκρυνση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ο οποίος - κατά πληροφορίες - ελέχεται για παθητική δωροδοκία.

Από νωρίς το πρωί, άρχισε η μεταγωγή των συλληφθέντων στα δικαστήρια Χανίων.

Ο 73χρονος γιατρός, που κρίνεται ως «εγκέφαλος» της συμμορίας, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από μερίδα συγκεντρωμένων. 

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός, κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε τη νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων. Υπενθυμίζεται πως δεκάδες εξ αυτών αναγκάζονταν να ζουν σε σπίτια τρώγλες. 

Παράνομες Το κατηγορητήριο

Η έρευνα, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, συμπεριλαμβάνει τρία επίπεδα:

  1. Παρένθετη μητρότητα. Σημειώνεται πως οι παρενθέτες μητέρες, ήταν ευάλωτα άτομα που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης. Από την ποινική δίωξη υπάρχουν μέχρι σήμερα 23 θύματα
  2. Εξαπάτηση γυναικών που υποβάλλονταν στη διαδικασία έγχυσης σπέρματος προκειμένου να τεκνοποιήσουν, χωρίς ωστόσο αυτό να συμβαίνει
  3. Παραποίηση στοιχείων, με χορήγηση σπέρματος σε άσχετες γυναίκες.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ' επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM