Περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο στα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, ο οποίος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «οικονομική ασφυξία και απόπειρα απαξίωσης των ΕΛΤΑ». 

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Βασιλόπουλος τόνισε ότι «οι οφειλές του Δημοσίου στα ΕΛΤΑ ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν στην καταβολή της κρατικής αποζημίωσης για την παροχή της Καθολικής Υπηρεσίας».

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα ΕΛΤΑ «δεν διαθέτουν ένα ικανό και αποτελεσματικό μάνατζμεντ που θα μπορούσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα», όπως τη μείωση των εσόδων πάνω από 50% κατά τη διάρκεια της κρίσης, τη μη ενσωμάτωση των «Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ» κ.α.

 

Για το κρίσιμο ζήτημα των λογαριασμών της ΔΕΗ, υποστήριξε πως τα ΕΛΤΑ «δυσφημίστηκαν βάναυσα και άδικα, έχοντας δεχτεί ανυπολόγιστο εμπορικό πλήγμα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Διοικήσεις και των δύο επιχειρήσεων, καθώς επίσης και το ελληνικό Δημόσιο, που ως μέτοχος, ρυθμιστής και οφειλέτης δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του».

 

«Κατά το παρελθόν, όποτε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιχείρησαν να δραστηριοποιηθούν σε κερδοφόρους κλάδους της οικονομίας, όπως τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα logistics, τις ταχυμεταφορές και άλλα, οι διαδικασίες δεν προχωρούσαν, προέκυπταν συνεχώς κανονιστικά εμπόδια και διάφορα "περίεργα" γεγονότα διαδραματίζονταν», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος. «Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας», είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ