Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ για να ενισχυθεί η μετακίνηση σε μόνιμο χώρο

Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 10 βιβλία με 15 ευρώ για να ενισχυθεί η μετακίνηση σε μόνιμο χώρο Facebook Twitter
Προσφορές βιβλίων από το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων - Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

Προσφορές ανακοίνωσε, μέσω της σελίδας στο Facebook, το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης για τη μετακίνησή του σε μόνιμο χώρο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, από τις 4 έως τις 19 Ιανουαρίου, τα 10 βιβλία θα κοστίζουν 15 ευρώ, «προσφορά που ελπίζουμε να καλύψει τις ανάγκες για τη μετακίνηση στο μόνιμο χώρο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων που βρίσκεται προς το παρόν στην οδό Πειραιώς 132, είναι «παιδί» τού κ. Λεωνίδα Κουρσούμη - ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο. Με την κρίση βρέθηκε χωρίς δουλειά και, μην έχοντας συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη, βρέθηκε και χωρίς σπίτι. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει έψαχνε σε κάδους για βιβλία, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε στο Μοναστηράκι. Μαζί με δύο φίλους του, τον κ. Αλέξανδρο και τον κ. Αντώνη, που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα εργασίας και στέγης, έστησαν το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και ένα σωρό μικροπράγματα (μικροαντικείμενα, έπιπλα και βινύλια). Στόχος τους ο βιοπορισμός και η εξεύρεση μόνιμης στέγης αφενός, η δημιουργία ενός ευρύτερου συνεργατικού δικτύου για αστέγους αφετέρου.


Η συλλογή των βιβλίων του Παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους - σημειωτέον πως, όταν ο κ. Κουρσούμης ξεκινούσε το εγχείρημα, είχε στη διάθεσή του μόλις 2.500 βιβλία.

Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 μόλις ευρώ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ