Οι πρόσφυγες σε αριθμούς - 10.000 άνθρωποι στην Ειδομένη και 1800 στον Πειραιά

Οι πρόσφυγες σε αριθμούς - 10.000 άνθρωποι στην Ειδομένη και 1800 στον Πειραιά Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το νεοσύστατο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 10.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη και 1.800 στον Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7.30 το πρωί φιλοξενούνταν 2.501 άτομα στα τέσσερα hotspots των νησιών, 8.647 στις τέσσερις ανοιχτές δομές φιλοξενίας (Σχιστό, Διαβατά, Νέα Καβάλα και Χέρσο), 720 στον Ελαιώνα, και 5.290 στους τρεις χώρους που έχουν διαμορφωθεί στο Ελληνικό.

Στην Ειδομένη, η εκτίμηση του Συντονιστικού Κέντρου είναι ότι βρίσκονταν 10.000 άτομα και στον Πειραιά 1.800 άτομα. Την ίδια στιγμή, 490 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις Θερμοπύλες και στα Λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα.

Για τη σίτιση των προσφύγων διανεμήθηκαν σήμερα 11.890 μερίδες φαγητού στις δομές προσωρινής φιλοξενίας (Σχιστό, Ελληνικό, Διαβατά, Ελαιώνα, Κιλκίς και Λουτρά Σμοκόβου), που περιλάμβαναν πρωινό, γεύμα και δείπνο. Επίσης, δόθηκαν 1.500 μερίδες στο λιμάνι του Πειραιά.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.140 κρατούμενοι βρίσκονται στα 11 κέντρα κράτησης στην Κόρινθο, τον Ταύρο, το Παρανέστι, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Αμυγδαλέζα, τη Μόρια, τη Σάμο και τη Χίο.

Επιπλέον, σήμερα ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο διάδρομο Προσγείωσης Αθύρων στα Γιαννιτσά, όπου εκτιμάται ότι θα τοποθετηθούν περίπου 500 σκηνές και η συνολική δυναμικότητα θα είναι 4.000.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη διαμόρφωση των χώρων στα hotspots της Μόριας (κατασκευή του 4ου σταθμού καταγραφής), της Σάμου (τοποθέτηση οικίσκων) και της Κω (συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής υποδομών).

Στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών συνεχίζονται οι εργασίες της δεύτερης φάσης, ενώ στον Ελαιώνα έχουν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες προκειμένου να γίνει η επέκταση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ