«Φρένο» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στις περιφέρειες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, βάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. 

 

Κατά την έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, οι λοιμωξιολόγοι κατέθεσαν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, ζητώντας μην ανοίξουν τα καταστήματα τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αχαΐα, αλλά και στην Κοζάνη. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης για τις τρεις αυτές περιοχές την άρση του ανοίγματος των διαδημοτικών μετακινήσεων, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

 

Παρά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα στις 5 Απριλίου, φαίνεται πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις σε κάποιους από τους επιστήμονες.

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του επιδημιολογογικού φορτίου στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, έκρουσε νωρίτερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

 

Όπως εξήγησε, τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 28% την εβδομάδα που μας πέρασε ενώ υπολογίζεται πως σήμερα εκεί υπάρχουν περισσότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα.