Οδηγός του ΟΑΣΘ έτρωγε και οδηγούσε με το ένα χέρι ενώ μετά από διαμαρτυρίες παράτησε το λεωφορείο

Οδηγός του ΟΑΣΘ έτρωγε και οδηγούσε με το ένα χέρι ενώ μετά από διαμαρτυρίες παράτησε το λεωφορείο Facebook Twitter
Φωτογραφία: seleo.gr
6

Πειθαρχικός έλεγχος θα ασκηθεί σε οδηγό λεωφορείου της γραμμής 81Β (Θεσσαλονίκη-Κουφάλια), έπειτα από καταγγελίες επιβατών για ανάρμοστη συμπεριφορά του, όπως διαβεβαιώνει η διοίκηση του ΟΑΣΘ.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιβατών στα γραφεία του ΟΑΣΘ, ο οδηγός έτρωγε και οδηγούσε με το ένα χέρι, είχε ξεχάσει τη μεσαία πόρτα του αστικού ανοιχτή και μετά τις διαμαρτυρίες τους, ακινητοποίησε το όχημα.

Ένας επιβάτης κατήγγειλε συγκεκριμένα στο seleo.gr πως η παρατήρηση που έκανε μία γυναίκα στον οδηγό οδήγησε σε λογομαχία, ενώ, σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και επιχείρησε να χτυπήσει την επιβάτιδα, προκαλώντας την αντίδραση των υπόλοιπων ατόμων. Στη συνέχεια, τους έβρισε και παράτησε το λεωφορείο στη μέση του δρόμου, πάνω στην Εθνική Οδό, στα Διαβατά. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι περίπου 70 επιβάτες χρειάστηκε να περπατήσουν 1χλμ για να φτάσουν στην επόμενη στάση και να περιμένουν άλλο λεωφορείο.


Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Οργανισμού τονίζει πως «έλαβε γνώση για το σημερινό ατυχές περιστατικό στη γραμμή 81Β και ζητά συγνώμη από τους επιβάτες για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».


Διαβεβαιώνει επίσης το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης «ότι θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς».


«Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες της πύλης και παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και την κουλτούρα της νέας διοίκησης», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.


Ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Μανώλης Λαμτζίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του οδηγού «ανάρμοστη και εγκληματική καθώς θα μπορούσε να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα».


«Όπως εμείς σεβόμαστε και τιμούμε το έργο όλων των υπαλλήλων και ειδικότερα των οδηγών και καταβάλλουμε προσπάθεια για να λαμβάνουν τις αποδοχές τους έγκυρα και ακέραια, έτσι και το προσωπικό του ΟΑΣΘ θα πρέπει να σέβεται και να τιμά τους επιβάτες και να συμβάλει ώστε να εκτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μετακίνηση τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμτζίδης.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ