ΟΑΣΘ: Ενδέχεται να γίνουν νέες κινητοποίησεις ακόμη και μέσα στις γιορτές

ΟΑΣΘ: Ενδέχεται να γίνουν νέες κινητοποίησεις ακόμη και μέσα στις γιορτές Facebook Twitter
0

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους, δεν τους έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι μισθοί.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση του ΦΠΑ στον ΟΑΣΘ έγινε νόμος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί και θα έπρεπε μέχρι χθες να είχαν κατατεθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, κάτι που δεν έγινε.

«Το σύστημα εκταμίευσης χρημάτων είναι κολλημένο. Να φταίει η παρουσία της Τρόικας και η προσπάθεια του πλεονάζοντος προϋπολογισμού; Πολλά μπορούν να ειπωθούν. Η επίσημη απάντηση – στα αλλεπάλληλα ερωτήματά μας – από την πλευρά των κυβερνητικών παραγόντων είναι ότι το σύστημα θα ομαλοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα 19/12 για να προχωρήσουν στην εκταμίευση χρημάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση

«Έχουμε ενημερώσει, ότι εάν η Θεσσαλονίκη μείνει χωρίς συγκοινωνία καθ' όλη την διάρκεια των εορτών, οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα με τις ενέργειές μας που συνεχίζονται θα είμαστε όλοι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για λήψη μέτρων», τονίζεται.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί και το αργότερο μέχρι την Τρίτη να καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ