ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΟΑΣΑ: Διαδραστικός χάρτης των συγκοινωνιών - Οι αφίξεις στις στάσεις σε πραγματικό χρόνο

ΟΑΣΑ: Διαδραστικός χάρτης των συγκοινωνιών - Οι αφίξεις στις στάσεις σε πραγματικό χρόνο Facebook Twitter
0

Έναν νέο διαδικτυακό διαδραστικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (στάσεις λεωφορείων, σταθμοί μετρό, σημεία πώλησης εισιτηρίων, και άλλα) παρουσίασε ο ΟΑΣΑ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον νέο χάρτη, με τίτλο «Εξυπηρέτηση ΜΜΜ Αττικής», που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

ΟΑΣΑ: Νέος διαδραστικός χάρτης για την πληροφόρηση των επιβατών Facebook Twitter
Πηγή: ΟΑΣΑ.

ΟΑΣΑ: Νέος διαδραστικός χάρτης για την πληροφόρηση των επιβατών Facebook Twitter
Πηγή: ΟΑΣΑ.

Ο χάρτης είναι βασισμένος στην τεχνολογία GIS (Geographic Information System) και παρέχει πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τις στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του μετρό και του τραμ, τις στάσεις με προσβασιμότητα των ΑμεΑ, τα σημεία μετεπιβιβάσεων μεταξύ όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, το δίκτυο πώλησης εισιτηρίων, αλλά και τα σημεία σύνδεσης με τον προαστιακό, τα ΚΤΕΛ, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και σημεία πολιτιστικού/ ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

ΟΑΣΑ: Νέος διαδραστικός χάρτης για την πληροφόρηση των επιβατών Facebook Twitter
Ο νέος διαδραστικός χάρτης - Πηγή: ΟΑΣΑ.

Οι επιβάτες μπορούν να ελέγξουν:

  • το βασικό δίκτυο γραμμών και στάσεων του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ),
  • τις στάσεις του δικτύου με εξυπηρέτηση προσβασιμότητας ΑμεΑ,
  • το δίκτυο πωλήσεων εισιτηρίων ΟΑΣΑ (σημεία λιανικής, αυτόματα μηχανήματα, εκδοτήρια),
  • τους υπεραστικούς σταθμούς σύνδεσης (προαστιακός, ΚΤΕΛ, λιμάνια, αεροδρόμια),
  • σημεία Πολιτιστικού / Ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά τις στάσεις, ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει πληροφορίες αφίξεων των δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο, ακολουθώντας τον  σύνδεσμο που έχει προστεθεί στο σχετικό αναδυόμενο παράθυρο των στάσεων.

Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει  τη δυνατότητα επιλογής των επιπέδων πληροφόρησης του χάρτη που είναι ορατά, μέσω του σχετικού μενού, καθώς και της εύρεσης κοντινών σημείων εξυπηρέτησης γραμμών, στάσεων ή σημείων πώλησης σε ακτίνα από 500  έως 1500 μέτρα από συγκεκριμένο σημείο ή διεύθυνση.

Καταληκτικά, παρέχεται η δυνατότητα εμφάνισης διαφορετικού υπόβαθρου στο χάρτη μέσα από ένα πλήθος επιλογών, όπως δορυφορικές εικόνες, τοπογραφικό υπόβαθρο, κλπ., ενώ το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η προσθήκη νέων επιπέδων πληροφόρησης για το επιβατικό κοινό, όπως τα σημεία θέσεων στάθμευσης των ταξί και οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.

Δείτε τον χάρτη σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ελλάδα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ