Ο δήμος Σαρωνικού απαντά στις επικρίσεις για τη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας

Ο δήμος Σαρωνικού απαντά στις επικρίσεις για τη διαχείριση της πετρελαιοκηλίδας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Ο δήμος Σαρωνικού έδρασε άμεσα και συνεχίζει με συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης.

Επισημαίνει ότι από σήμερα ξεκινούν οι λήψεις δύο δειγμάτων νερού ανά ακτή στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Κόλπος Αλυκών Αναβύσσου και Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε., ώστε να υπάρχει και δεύτερη εκτίμηση μετά από εκείνην του ΕΛΚΕΘΕ.

Η ανάλυση θα γίνεται 2 φορές ανά εβδομάδα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου και μία φορά ανά δύο εβδομάδες έως και το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το δήμο.

Ο κ. Σωφρόνης αναφέρει κατά σειρά τις δράσεις στις οποίες προέβη, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες μετά τις «ανακριβείς» περί του θέματος «πληροφορίες», όπως σημειώνει, που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές είναι, όπως αναφέρει:

- Από την πρώτη στιγμή, η δημοτική αρχή ήρθε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές, και παρά τον αρχικό εφησυχασμό ήταν σε εγρήγορση και με τα απορροφητικά ρολά συνέλεξε μια μικρή κηλίδα που εμφανίστηκε το Σάββατο το πρωί ανατολικά της ξενοδοχειακής μονάδας του Grand Resort».

- Τα συνεργεία καθαρισμού του, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τη δύση του ηλίου, καθημερινά επιβλέπουν τις παραλίες και απομακρύνουν τα συσσωματώματα, όπου αυτά εμφανίζονται από την Παρασκευή το μεσημέρι, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην παραλία της Σαρωνίδας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατσογιάννης για τον τοξικό καπνό από την φωτιά στην Κηφισιά: Από την καύση των υλικών προκαλούνται καρκινογόνες και τοξικές ενώσεις

Ελλάδα / Εργοστάσιο Κάτω Κηφισιά: Από την καύση των υλικών και τον τοξικό καπνό προκαλούνται καρκινογόνες ενώσεις, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Χημικών

Για έκλυση καρκινογόνων και τοξικών ενώσεων, μιλά στη LiFO ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών - Οι οδηγίες προστασίας να τηρούνται έως 30 χλμ από την εστία της φωτιάς - Απαραίτητο να μείνουν κλειστά παράθυρα - Πώς να καθαρίσουμε τα σπίτια μας από τα μικροσωματίδια
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ