Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Μητσοτάκη, την Κεραμέως και τον Χαρδαλιά - Βίντεο

Ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Μητσοτάκη, την Κεραμέως και τον Χαρδαλιά - Βίντεο Facebook Twitter
0

Ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αφόρισε σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ο Αμβρόσιος διάβασε τον «μεγάλο» αφορισμό μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Σύμφωνα με το τοπικό dete.gr αρκετοί από τους εκκλησιαζόμενους αποχώρησαν στο σημείο αυτό. 

Ο Αμβρόσιος είχε απειλήσει να αφορίσει πριν λίγες ημέρες την υπουργό, που ξεκαθάριζε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο. Ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε χαρακτηρίσει τότε «βλάσφημα λόγια» την κοινώς αποδεκτή προειδοποίηση των επιστημόνων για τους κινδύνους μετάδοσης του νέου, δυνητικά θανατηφόρου ιού.

Ο Αμβρόσιος απέρριψε τις προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας που μετέφερε η υπουργός για το σάλιο, και άρα «διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» καλώντας την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».


Μάλιστα ο πρώην μητροπολίτης αναφέρθηκε και σε έναν δήθεν δημόσιο διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που δεν συνέβη ποτέ. Παρ' όλα αυτά, ο πρώην μητροπολίτης φαίνεται πως τον έχει υιοθετήσει ως αληθινό. 

Βίντεο από τον αφορισμό στο Αίγιο (πηγή PatrasTv):

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ