Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον 23χρονο φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες για τον 23χρονο φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου Facebook Twitter
0

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία και η φοιτητική κοινότητα του Μεσολογγίου από το θάνατο του 23χρονου φοιτητή που εντοπίστηκε απαγχονισμένος σε κλιμακοστάσιο του ΤΕΙ.

Η σορός του φοιτητή βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από την καθαρίστρια του κτιρίου, η οποία αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο φοιτητής είχε καταγωγή από την Αθήνα και η σορός του έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ άγνωστοι παραμένουν ακόμη οι λόγοι που τον οδήγησαν να θέσει τέλος στη ζωή του.

Οι γονείς του φοιτητή που μένουν στην Γλυφάδα, μόλις ενημερώθηκαν από τις αρχές πήγαν στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR. Ο 23χρονος ήταν στο δέκατο εξάμηνο, λίγο πριν πάρει το πτυχίο του. Στην εξεταστική του Ιουνίου, δεν συμμετείχε σε κάποιο μάθημα ενώ από τα 39 μαθήματα του έμεναν 13.

Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως ο 23χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στη σχολή, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος, υπάρχει φύλακας που κλειδώνει το βράδυ.

Τον άτυχο φοιτητή αντίκρισε νεκρό το πρωί της Πέμπτης η καθαρίστρια του κτιρίου, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο δεν βρήκαν κάποιο σημείωμα. Στο κινητό του τηλέφωνο όλες οι κλήσεις είχαν σβηστεί, εκτός από μια στη γραμματεία της σχολής του. 

Το aixmi.gr μετέδωσε πως οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι που έμενε ο φοιτητής στο κέντρο του Μεσολογγίου. Η έρευνα έγινε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού με σκοπό να βρεθούν στοιχεία για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε κάτι που να μπορεί η αστυνομία να το αξιολογήσει.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και προέδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Διονύσης Καφούσιας μίλησε στο protothema.gr για τον 23χρονο. «Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο Δημήτρης, ο οποίος ήταν φοιτητής μου στο τμήμα τόσα χρόνια,δεν είναι πια στη ζωή. Ήταν στο δέκατο εξάμηνο των σπουδών του, ένας καλός φοιτητής, πολύ καλό παιδί γεμάτο ευγένεια, κλειστός χαρακτήρας βέβαια αλλά δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, αναφέρει.

«Έχω σπάσει το κεφάλι μου να μάθω ποιο θα μπορούσε να ήταν το αίτιο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Βρέθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Διοίκησης Οικονομία , το οποίο έχει μία σκάλα μαρμάρινη με μία κουπαστή και το παιδί επέλεξε αυτή την κουπαστή να δέσει το σχοινί και να κρεμαστεί δίπλα από το γραφείο μου. Γιατί επέλεξε το σημείο εκείνο για να κάνει το απονενοημένο διάβημα;», λέει o κ. Καφούσιας και προσθέτει: «Κοίταξα την καρτέλα του για να δω τη συνολική του εικόνα και το παιδί χρωστούσε ακόμα 13 μαθήματα. Αλλά όλοι οι φοιτητές χρωστούν μαθήματα και μάλιστα δεν ήταν παιδί που είχε εγκαταλείψει το τμήμα του. Φέτος είχε επιλέξει να μη συμμετέχει στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου γιατί σκέφτηκα μη τυχόν είχε πιεστεί ψυχολογικά από τις εξετάσεις. Σαν πρόεδρος του τμήματος κουβεντιάζω με τους φοιτητές μου για τα μαθήματα, πώς μπορούμε να τα χειριστούμε καλύτερα αλλά ο συγκεκριμένος δεν μου είχε παραπονεθεί ποτέ για κάποιο μάθημα. Προσπαθώ να συνδέσω τα πάντα με την επιλογή του σημείου που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και δεν μπορώ. Ειλικρινά στενοχωριέμαι πάρα πολύ γιατί νιώθω ότι σαν να ήθελε να δηλώσει κάτι με την αυτοκτονία του και την επιλογή του σημείου. Δεν μπορώ να διασταυρώσω τίποτα. Έχω ρωτήσει τους φίλους του και δεν γνωρίζουν τίποτα. Έχουμε σκεφτεί και την ερωτική απογοήτευση αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ