Νέα πεζοδρόμια από ψυχρά υλικά κατά της «θερμικής νησίδας» στην Αθήνα

Νέα πεζοδρόμια από «ψυχρά υλικά» στον Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
0

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο αποκατάστασης, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, είναι σε εξέλιξη και μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί 410 σύγχρονα πεζοδρόμια.

Ενεργειακή αναβάθμιση απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες

Κάθε νέο πεζοδρόμιο κατασκευάζεται από ψυχρά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον (μάρμαρο, τσιμεντόπλακες, σκυρόδεμα με ψηφίδες στην επιφάνειά τους), «συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με τα σύγχρονα αυτά υλικά ελέγχεται το φαινόμενο της λεγόμενης «αστικής θερμικής νησίδας» και δεν επιβαρύνεται η περιοχή παρέμβασης από τις υψηλές θερμοκρασίες που συγκρατούνται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στα κτίρια της πόλης.»

Νέα πεζοδρόμια από «ψυχρά υλικά» στον Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
Αμφιπόλεως
Νέα πεζοδρόμια από «ψυχρά υλικά» στον Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
Σίνα


 

«Η Αθήνα, μέρα με τη μέρα, αποκτά τα πεζοδρόμια που αξίζουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη (...) που σέβεται με πράξεις το περιβάλλον δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Πού εκτελούνται έργα

Αυτή την περίοδο, ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς Πλαταιών και πλατείας Αγίας Μαρκέλλας . Νέα πεζοδρόμια μπορεί να συναντήσει κανείς σε οδούς όπως οι Σίνα, Βησσαρίωνος και Φαβιέρου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Ελλάδα / Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα: Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία και οι δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Δύο εκατ. κόστισε η διπλή δολοφονία στη Βάρη το 2020 - Για 60 ανθρωποκτονίες σε όλη την Ευρώπη κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι μαφιόζοι
NEWSROOM