Νάουσα: Σκυλιά σκοτώνονται από φόλες «ένα-ένα» - Έκανε μήνυση κατ' αγνώστων ο δήμος

Νάουσα: Νεκρά από φόλες αδέσποτα σκυλάκια - «Χάνονταν ένα-ένα, έγινε μεθοδικά» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε σήμερα, ο δήμος Νάουσας, καθώς, τις τελευταίες μέρες, εντοπίστηκαν στην περιοχή της Πλακένιας από μέλη της 5μελούς επιτροπής αδέσποτων ζώων του δήμου, νεκρά σκυλιά που δηλητηριάστηκαν από φόλες.

Το μέλος της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα που φροντίζει ο δήμος, Κατερίνα Μίγγα ανέφερε στην LiFO ότι πρόκειται για σκυλιά που είναι τσιπαρισμένα και έχουν στειρωθεί.

Όπως σημειώνει, υπάρχει ένα προσωρινό καταφύγιο στο οποίο φιλοξενούνται «περίπου 50 ζώα, σκυλιά επί το πλείστον ενώ υπάρχουν [...] έχουμε πάρει κάποια σκυλιά που ήταν σε πολύ κακές συνθήκες».

Η κα Μίγγα αναφέρθηκε στα δηλητηριασμένα σκυλιά μιλώντας για «μεθοδευμένη» δράση:

«Έγινε μεθοδικά. Ένα-ένα τα σκυλιά τις τελευταίες δέκα ημέρες χάνονται. Έχουμε βρει δύο νεκρά σκυλιά και δύο αγνοούνται εδώ και πάρα πολλές ημέρες, τα οποία δεν έφευγαν ποτέ. Καταλάβαμε ότι έχει πέσει δηλητήριο, ο πιο βασανιστικός θάνατος που υπάρχει. Δυστυχώς, αυτά γίνονται σε ώρες που δεν υπάρχει ποτέ κανένας», είπε χαρακτηριστικά. 

Η διοίκηση του δήμου Νάουσας εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της για τα περιστατικά αυτά και ενημερώνει πως η θανάτωση και ο βασανισμός των αδέσποτων ζώων διώκεται ποινικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ