Μια «Orca» στη ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό μονοθέσιο από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Μια «Orca» στη ΔΕΘ: Το εντυπωσιακό μονοθέσιο από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Facebook Twitter
0

Ονομάζεται Orca, αλλά είναι ένα πρότυπο μονοθέσιο που δημιούργησε η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και η μόνη σχέση με τη γνωστή φάλαινα είναι ότι αποτέλεσε την έμπνευση για να δώσουν στο όχημα παρόμοιο σχήμα.

Η «Orca», που ζυγίζει λιγότερο από 30 κιλά, τραβάει αναμφίβολα τα βλέμματα των επισκεπτών της 86ης ΔΕΘ με τους φοιτητές- μέλη της ομάδας που τη δημιούργησαν, να δίνουν πρόθυμα όλες τις πληροφορίες για το έργο τους.

«Το όχημα είναι όλο κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Ζυγίζει μόλις 26 κιλά, έχει πολύ μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας, πράγμα που σημαίνει ότι στη μέγιστη ταχύτητά του, που είναι περίπου 30 χλμ/ώρα, έχει πολύ μικρή αντίσταση από τον αέρα και αυτό μας βοηθάει να διανύσουμε μεγαλύτερη απόσταση χωρίς να καταναλώνουμε ενέργεια», λέει ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, Γιώργος Περίφανος.

Για τη συγκεκριμένη επίδοση μάλιστα, η Orca έλαβε πλήθος διακρίσεων και διεθνών βραβείων. «Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στο διαγωνισμό του Shell-Eco Marathon όπου το 2017 κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ την επόμενη χρονιά στην κατηγορία Prototype Battery Electric στην κατάταξη οικονομίας κατανάλωσης κατακτήσαμε την 8η θέση σε Ευρώπη και Αφρική, με επίδοση 420 χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα», προσθέτει ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Στράτος Παππάς.

Τα μονοθέσια σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και βελτιστοποιούνται από τους φοιτητές μέσα στο χώρο του Ιδρύματος, με την χρήση του μοντέλου CAD από τις υπολογιστικές προσομοιώσεις σε πραγματικές σύνθετες τρισδιάστατες επιφάνειες, μέσω πολύπλοκης κατασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία σασί προηγμένης τεχνολογίας.

«Η συγκεκριμένη προσπάθεια των φοιτητών είναι εξαιρετική και εμβληματική, όχι μόνο για το δημιούργημά τους, αλλά και για τη μεταξύ τους συνεργατικότητα, αφού φοιτητές από διάφορες ειδικότητες μπορούν να συγχρωτίζονται ώστε να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρύτανης του ΠΑΔΑ Παναγιώτης Καλδής. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM