Σε επιφυλακή για να μην αναζωπυρωθούν οι φωτιές σε Ρόδο, Φθιώτιδα, Μεσσηνία και Έβρο βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

Αυτή την ώρα, σε ύφεση είναι και τα τέσσερα μέτωπα.

 

Αναλυτικά 

 

Στη Ρόδο

 

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι σε ύφεση με ενεργές καύσεις και επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα και περιοδικά 3 Α/Φ (2 CL415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π (4 για αεροπυρόσβεση και 2 ως συντονιστικά).

 

Επίσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά της Ρόδου που αποφασίστηκε, επειδή κοντά στο χωριό υπήρχε σε δύσβατη περιοχή εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από αέρος και εδάφους στην διάρκεια της ημέρας.

 

Στη Φθιώτιδα

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις οποίες μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα και πάνω από 100 πυροσβέστες, όπως επίσης και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, προσπαθούν να περιορίσουν τους κινδύνους από τη φωτιά.

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα και έχουν ενισχυθεί με πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και την Λιβαδειά, ενώ συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις, από την περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Στη Μεσσηνία

 

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη δασική πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ.

 

Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Οι δυνάμεις ενισχύονται με ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Στον Έβρο Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγυνά Έβρου επιχειρούν, 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Πάνω από 50 πυρκαγιές σε 24 ώρες

 

Από την Κυριακή στις 19:00 ως την ίδια ώρα της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 1.155 πυροσβέστες με 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 388 οχήματα, 17 Α/Φ και 17 Ε/Π.