Μαγιορκίνης: Έως και 50% η αύξηση στα κρούσματα στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα

Μαγιορκίνης: Έως και 50% η αύξηση στα κρούσματα στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα νέα κρούσματα στην Αττική παρουσίασαν σημαντική αύξηση την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έφτασε και το 50%, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, η συρρίκνωση της επιδημίας επιβραδύνθηκε κάτω από το 15% και πιθανώς τώρα σταθεροποιείται.

«Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων με μικρούς αλλά σταθερούς ρυθμούς», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να δείχνει σταδιακή υποχώρηση», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι η αποσυμπίεση στις ΜΕΘ «κυμάνθηκε σε 12% μείωση των ασθενών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Η κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται, αλλά παραμένει σχετικώς επιβαρυμένη, επεσήμανε για τις ΜΕΘ. Σε ό,τι αφορά στις νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ο αριθμός παρουσίασε σταθεροποίηση, ίσως και μικρή αύξηση.

Αναφορικά με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι παρατηρείται με ανακούφιση η σταθεροποίηση στις μολύνσεις στους 65 ετών και άνω, «σε σχετικά χαμηλότερο από το αναμενόμενο επίπεδο». Όμως, σημείωσε ότι η συνολική βαρύτητα των νεοδιαγνωσθέντων παρουσιάζει μικρή επιδείνωση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών επόμενη εβδομάδα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ