Λάρισα: Ρασοφόροι και ακραίοι διαδηλωτές ζητούσαν ακύρωση παράστασης

Λάρισα: Ρασοφόροι και ακραίοι διαδηλωτές ζητούσαν ακύρωση παράστασης Facebook Twitter
Φωτογραφία: onlarissa.gr
0

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από νυχτερινό κέντρο της Λάρισας, καθώς διαδηλωτές ζητούσαν να ακυρωθεί προγραμματισμένη παράσταση. 

Στη Λάρισα ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, και πριν την έναρξή της, ρασοφόροι και ομάδα ατόμων που κρατούσαν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, καθώς και χριστιανικές εικόνες, ζητούσαν να ακυρωθεί.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στο σημείο για περισσότερο από δύο ώρες, ζητώντας να ματαιωθεί η παράσταση «Και εγώ υπάλληλος είμαι», η οποία θεωρούν ότι προσβάλει τα χριστιανικά ήθη. Οι διαδηλωτές φαίνεται πως διαφωνούν με την αφίσα της παράστασης, που εικονίζει τον δημιουργό της, Χριστόφορο Ζαραλίκο, με αγκάθινο στεφάνι και κόκκινο χιτώνα που παραπέμπει στην εικόνα του Εσταυρωμένου, ενώ στα χέρια του κρατάει χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε ένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων, ακολούθησε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, που διέλυσαν το πλήθος. Προηγουμένως, διαδηλωτές απάντησαν επιτιθέμενοι με ξύλα και άλλα αντικείμενα που κρατούσαν. 

Η παράσταση τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr
 

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM