Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα

Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα Facebook Twitter
3

Κάτοικοι και συλλογικότητες μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σούδας στον Άγιο Βασίλειο μετά από νέες κινητοποιήσεις κατά των ΑΠΕ στο Ρέθυμνο.

Κάτοικοι και συλλογικότητες απέτρεψαν την μεταφορά δύο ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σούδας σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να ζητά υπεύθυνο χωροταξικό σχεδιασμό από το κράτος.

Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα Facebook Twitter

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου, εμπόδισαν την εγκατάσταση δύο ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες ήταν στο πόδι για να μην φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στον προορισμό της εταιρείας.

Το βαρύ φορτίο έφτασε μέχρι το φαράγγι του Σωματά πριν τους Αρμένους, όπου η αστυνομία ήρθε σε συνεννόηση με τους διαμαρτυρόμενους και εκπρόσωπο της εταιρείας, που αποφάσισε οι ανεμογεννήτριες να επιστρέψουν στη Σούδα.

Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα Facebook Twitter

Το κλίμα ήταν ήδη πολεμικό εδώ και μέρες καθώς ιδιώτης εργολάβος μπάζωσε αυθαίρετα τα ρείθρα του δρόμου για τα όμβρια ύδατα για να μπορέσουν να περάσουν οι νταλίκες.


Ο κ. Γιάννης Ταταράκης, τονίζει ότι προωθούν την ήπια τουριστική ανάπτυξη και όχι εκβιομηχάνιση της περιοχής, ζητώντας υπεύθυνο και σωστό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ από το κράτος.

Με πληροφορίες από neakriti

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Περιμένω να δω κατοίκους και συλλογικότητες που καταπίνουν τα καυσαέρια από τις θερμοηλεκτρικές μονάδες που λειτουργούν στην πόλη τους, να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν οι μονάδες να μην λειτουργούν για κανέναν άλλον παρά μόνο για την πάρτη τους ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η μόλυνση από την οποία υποφέρουν.
Όπως πάντα στον όμορφο τόπο μας, όταν ακούς «όχι στο...» κάποιο μικροσυμφέρον προσπαθεί να διαιωνίσει την ύπαρξή του μέσα στον κόσμο που αλλάζει. Εκτός αν στην προκειμένη περίπτωση ειναι μεγαλοσυμφέροντα που καθοδηγούν τον αγώνα ενάντια στις ποταπές ΑΠΕ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ