Κάτοικοι και συλλογικότητες μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σούδας στον Άγιο Βασίλειο μετά από νέες κινητοποιήσεις κατά των ΑΠΕ στο Ρέθυμνο.

 

Κάτοικοι και συλλογικότητες απέτρεψαν την μεταφορά δύο ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σούδας σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να ζητά υπεύθυνο χωροταξικό σχεδιασμό από το κράτος.

 

Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα

 

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου, εμπόδισαν την εγκατάσταση δύο ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης.

 

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες ήταν στο πόδι για να μην φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στον προορισμό της εταιρείας.

 

Το βαρύ φορτίο έφτασε μέχρι το φαράγγι του Σωματά πριν τους Αρμένους, όπου η αστυνομία ήρθε σε συνεννόηση με τους διαμαρτυρόμενους και εκπρόσωπο της εταιρείας, που αποφάσισε οι ανεμογεννήτριες να επιστρέψουν στη Σούδα.

 

Κρήτη: Μπλόκαραν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα

 

Το κλίμα ήταν ήδη πολεμικό εδώ και μέρες καθώς ιδιώτης εργολάβος μπάζωσε αυθαίρετα τα ρείθρα του δρόμου για τα όμβρια ύδατα για να μπορέσουν να περάσουν οι νταλίκες.


Ο κ. Γιάννης Ταταράκης, τονίζει ότι προωθούν την ήπια τουριστική ανάπτυξη και όχι εκβιομηχάνιση της περιοχής, ζητώντας υπεύθυνο και σωστό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ από το κράτος.

 

Με πληροφορίες από neakriti