Δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο διεγράφη από το ΚΚΕ, επειδή, σύμφωνα με το Βήμα, ήθελε να γίνει διευθυντής σχολείου. Ο  Βασίλης Ζωγράφος που είναι δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος άποψη αντίθετη από αυτή της ηγεσίας, σχετικά με το αν μπορεί κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου.

 

Ο ίδιος, σε κάποιο σημείο της επιστολής του, αναφέρει: "Ψήφισαν τη διαγραφή μου εκπαιδευτικοί λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού, και παρόλα αυτά χωρίς ομοφωνία. Δεν δέχτηκαν μάλιστα ούτε τη δήλωση της ίδιας της εφημερίδας, ότι αναδημοσίευσε το κείμενο από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Η άτεγκτη καθοδήγηση είπε ότι δεν δέχεται την αστική αλήθεια. Δυστυχώς όμως γι’ αυτή την έχει δεχτεί πάρα πολλές φορές, φυσικά όπου την εξυπηρετούσε."

 

Σε άλλο σημείο της επιστολής του εξηγεί: "...Εκείνο όμως που ήθελα να αναδείξω είναι τα ανέντιμα μέσα με τα οποία ενοχοποιείται η άποψη που ενοχλεί. Και αυτό γιατί προσκρούει σε μια ηγεσία που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για την εκλογική ήττα και την οργανωτική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτική συρρίκνωση του κόμματος, επιμένει να είναι γαντζωμένη στις καρέκλες της."

 

Δηλώσεις ο κ. Ζωγράφος- ο οποίος είναι δάσκαλος τα τελευταία 33 χρόνια και διδάσκει στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας –έκανε και στο newsit. "Η απόφαση να με διαγράψουν από το ΚΚΕ και να με καθαιρέσουν από Δημοτικό Σύμβουλο είναι παρανοϊκή. Εγώ μεγάλωσα μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και έδωσα τη ζωή μου και τα νιάτα μου. Θα παραμείνω κομμουνιστής. Δε μου φταίει η ιδεολογία αν κάποιοι δεν ξέρουν να τη διαχειριστούν. Νοιώθω πικρία και λύπη. Οι καρέκλες και τα αξιώματα όμως δεν κάνουν τον άνθρωπο, τον κάνουν η εντιμότητα και οι αγώνες".