Το ΚΚΕ διέγραψε δάσκαλο που ήθελε να γίνει διευθυντής σχολείου

Το ΚΚΕ διέγραψε δάσκαλο που ήθελε να γίνει διευθυντής σχολείου Facebook Twitter
11

Δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο διεγράφη από το ΚΚΕ, επειδή, σύμφωνα με το Βήμα, ήθελε να γίνει διευθυντής σχολείου. Ο  Βασίλης Ζωγράφος που είναι δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο και δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα κατέθεσε στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος άποψη αντίθετη από αυτή της ηγεσίας, σχετικά με το αν μπορεί κάποιο μέλος του ΚΚΕ να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή Δημοτικού Σχολείου.

Ο ίδιος, σε κάποιο σημείο της επιστολής του, αναφέρει: "Ψήφισαν τη διαγραφή μου εκπαιδευτικοί λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού, και παρόλα αυτά χωρίς ομοφωνία. Δεν δέχτηκαν μάλιστα ούτε τη δήλωση της ίδιας της εφημερίδας, ότι αναδημοσίευσε το κείμενο από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Η άτεγκτη καθοδήγηση είπε ότι δεν δέχεται την αστική αλήθεια. Δυστυχώς όμως γι’ αυτή την έχει δεχτεί πάρα πολλές φορές, φυσικά όπου την εξυπηρετούσε."

Σε άλλο σημείο της επιστολής του εξηγεί: "...Εκείνο όμως που ήθελα να αναδείξω είναι τα ανέντιμα μέσα με τα οποία ενοχοποιείται η άποψη που ενοχλεί. Και αυτό γιατί προσκρούει σε μια ηγεσία που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για την εκλογική ήττα και την οργανωτική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτική συρρίκνωση του κόμματος, επιμένει να είναι γαντζωμένη στις καρέκλες της."

Δηλώσεις ο κ. Ζωγράφος- ο οποίος είναι δάσκαλος τα τελευταία 33 χρόνια και διδάσκει στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας –έκανε και στο newsit. "Η απόφαση να με διαγράψουν από το ΚΚΕ και να με καθαιρέσουν από Δημοτικό Σύμβουλο είναι παρανοϊκή. Εγώ μεγάλωσα μέσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και έδωσα τη ζωή μου και τα νιάτα μου. Θα παραμείνω κομμουνιστής. Δε μου φταίει η ιδεολογία αν κάποιοι δεν ξέρουν να τη διαχειριστούν. Νοιώθω πικρία και λύπη. Οι καρέκλες και τα αξιώματα όμως δεν κάνουν τον άνθρωπο, τον κάνουν η εντιμότητα και οι αγώνες".

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Συγνώμη αλλά γιατί αυτό αποτελεί είδηση; Δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε άρθρα για διαγραφές μελών (και μάλιστα που να μην τους ξέρει ούτε η μάνα τους όπως τον κύριο αυτό) από άλλα κόμματα. με άλλα λόγια, χεστήκαμε αν ο χι διαφωνεί με το κόμμα που είναι μέλος- δικαίωμά του να διαφωνεί και δικαίωμα των υπολοίπων να θεωρούν ότι δεν έχει θέση ανάμεσά τους.
και επειδή μου έκανε εντύπωση, έκατσα και έψαξα τι λέει το ΚΚΕ για τους διευθυντές και ανακάλυψα μια ωραιότατη θέση για το σχολείο της αγοράς, δηλαδή το σχολείο που θα λειτουργεί σαν μαγαζί. Μπορεί επιτέλους σε αυτή τη χώρα να γίνει αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις και όχι πάνω σε κατινιές; Ήμαρτον πια!
Και πάλι φίλε μου, δεν απαντάς στην πολιτική θέση ενός κόμματος που σου λέει ότι μετατρέπουν τα σχολεία σε μαγαζιά, όπου θα έρχονται τα Μακντόλαντς και θα κάνουν χορηγίες, όπου ανάλογα με το πόσα έχουν να δίνουν οι γονείς, τέτοια μόρφωση θα παίρνει και το παιδί τους κτλ κτλ. Επί αυτού του ζητήματος έχεις να πεις κάτι; Να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με επιχειρήματα πολιτικά; Να μου παρουσιάσεις μια λογική συμφωνία ή διαφωνία, που να έχει συνοχή, συγκρότηση, αρχή- μέση και τέλος; Είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι λέει το χι κόμμα για το χι ζήτημα, τι λέει ο χι φορέας για το χι ζήτημα ή απλά πετάς ατάκες που ξεσήκωσες από τον Πορτοσάλτε; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά και δεν περιμένω να γίνεται τέτοιου είδους συζήτηση μέσω σχολίων. Γενικά μιλάω, για το πώς αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια σύνθετη πραγματικότητα, για το κατά πόσο έχουμε την ικανότητα να εξετάζουμε τα πράματα στο σύνολό τους και όχι επιφανειακά αλλά και κατά πόσο μπορούμε να αρθρώσουμε έναν λόγο περιεκτικό και ουσίας.
Μα καλά, εκεί στο Περισσό πόσοι νομίζουν ότι έχουν μείνει και προχωρούν και σε διαγραφές;Πολυτέλειες σύντροφοι..Οταν οι λοβοτομημένοι φαν του κολεκτιβισμού λιγοστεύσουν και θα παλεύουν να φτάσουν το 3% να δεις τι καλά θα τον παρακαλάνε να γυρίσει...
Ο τίμιος αγώνας του λαού εναντίων των καπιταλιστικών δυνάμεων θα αναδείξει στο τέλος την κυριαρχία του.Οι σύντροφοι που θαμπώθηκαν απο τα αξιώματα και απο τα απατηλά φώτα της επίπλαστης φιλελεύθερης νομεκλατούρας αποδεικνύονται πιόνα στα αδηφάγα χέρια της ιμπεριαλιστικής ανουσιουργίας και για αυτό διαγράφονται δια παντώς. Η καταπιεστική νοοτροπία της αστικής τάξης δεν θα κατάφερει να καυθυποτάξει στις αρωστημένες ορέξεις της την λαική κυριαρχία στην μοναδική ορθή της έκφανση και έκφραση, αυτή του ΚΚΕ.Εμπρός λαέ, ενα δύο εν δυό στο βηματισμό της νίκης, όλοι μαζί με μια φωνή με μια ψυχή, με μια καρδιά, με μια πνοή για την σπάσιμο των δεσμών και την πορεία σε κάτι τελειως διαφορετικό!Τελείως!
Ο Βασίλειος Ζωγράφος είναι διευθυντής σχολείου στη Λάρισα από το 2011. Ορίστε και η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρει όλους τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας:http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9C%CE%959-%CE%98%CE%A48(βρίσκεται στο νούμερο 52)Εδώ:http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7361572&publDate=29/3/2013μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ. Καμία αναφορά δεν κάνει στο θέμα των διευθυντών και το πόσο διαφωνεί με την άποψη του ΚΚΕ.Προφανώς άλλος είναι ο λόγος της διαγραφής του. Μετά από δύο χρόνια θυμήθηκαν ότι τους πείραξε που είναι διευθυντής; Δε στέκει. Πριν αναμασήσετε ό,τι μ...α σας πασάρουν, καθήστε και ψάξτε το. Με δυο αναζητήσεις στο google βρήκα τα λινκ. Και πολύ έγκυρη ενημέρωση, μπράβο στο συντάκτη.