Το ΚΑΣ είπε το «ναι» για την κινηματογράφηση στην Ακρόπολη από το κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης

Το ΚΑΣ είπε το «ναι» για την κινηματογράφηση στην Ακρόπολη από το κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης Facebook Twitter
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
0

Το «πράσινο φως» έδωσαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του ισπανικού συνεργείου «Real Madrid TV» για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη.

Το αίτημα αφορά κινηματογραφικές λήψεις (γενικά πλάνα χωρίς συμμετοχή προσώπων και κειμένων αφήγησης) διάρκειας τριών ωρών, από 17 έως 19 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο της τηλεοπτικής κάλυψης αγώνων μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, είναι ένα από τα πολλά αιτήματα που περνάνε από το Συμβούλιο κάθε χρόνο (πάνω από 100 το έτος), η δε Ακρόπολη, επειδή είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο να περάσει από ΚΑΣ, όπως ορίζει ο αρχαιολογικός νόμος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα / Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Η τοποθεσία του προσφέρει άμεση πρόσβαση στο σημαντικότερο μνημείο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει προφυλαγμένο από την έντονη τουριστική κίνηση, δημιουργώντας ένα απρόσμενα ήσυχο περιβάλλον
LIFO NEWSROOM