Καραμανλής: Σε κανένα μέσο μεταφοράς χωρίς μάσκα από Δευτέρα

Καραμανλής: Σε κανένα μέσο μεταφοράς χωρίς μάσκα από Δευτέρα Facebook Twitter
0

Σε κανένα μέσο μεταφοράς δεν θα μπει κανείς επιβάτης χωρίς μάσκα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπ. Μεταφορών έκανε λόγο για την αλλαγή σκηνικού και τη νέα πραγματικότητα από τη Δευτέρα 4 Μαΐου με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, στο πλαίσιο της άρσης των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Τη Δευτέρα είναι μια δύσκολη μέρα» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης του πλήθους στους σταθμούς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα υπάρχουν άνθρωποι στους μεγάλους σταθμούς για να βοηθούν τους επιβάτες να επιβιβάζονται με ασφάλεια.

Πολύ σημαντικό ρόλο στο εξής θα παίξει η «ατομική ευθύνη» όπως διευκρίνισε ο υπουργός ενώ τόνισε ότι θα επιβάλλονται και πρόστιμα για τους απείθαρχους, από την αστυνομία.

Ανοχή θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση μεταφοράς ανήλικων τέκνων, ειδικά για τους πολύτεκνους, σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Προέχει η δημόσια υγεία» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας ότι σε όσους πολίτες είχαν προμηθευτεί μηνιαίες κάρτες και δεν τις χρησιμοποίησαν, λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού, θα δοθεί πιστωτικό.

Τι θα κάνουν οι βοηθοί επιβατών

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο στις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) Βασίλη Ξυπολυτά, θα υπάρχουν «βοηθοί επιβατών» στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταποκρίσεων του μετρό με λεωφορεία.

Οι βοηθοί επιβατών θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας.

Μέσα στα οχήματα θα υπάρχει ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει ο επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

«Σήμερα στην Αθήνα, λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης, έχουμε γύρω στα 550 λεωφορεία. Από την άλλη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε όλο τον στόλο των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα από 1.100» συμπλήρωσε ο κ. Ξυπολυτάς

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ