Καλλιάνος: Μέχρι την Κυριακή ο καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί η θερμοκρασία

Καλλιάνος: Μέχρι την Κυριακή ο καύσωνας - Σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί η θερμοκρασία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ιδιαίτερα υψηλή θα παραμείνει τόσο αύριο όσο και μέχρι την Κυριακή η θερμοκρασία στη χώρα μας, με τον καύσωνα να παραμένει ήπιος για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, στην Πελοπόννησο, Αχαία, Ηλεία, Θεσσαλία οι θερμοκρασίας θα αγγίξει τους 38 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 2 – 7 μποφόρ. Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια, τη θερμοκρασία στους 22 – 36 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 22 – 36 βαθμούς και οι άνεμοι από 2 – 4 μποφόρ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός, με τις υψηλές θερμοκρασίες να πρωταγωνιστούν. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη


Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6-7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά και ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ