Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

 

Το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στην Αττική.

 

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

 

Κακοκαιρία: Υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο (Βίντεο)

 

Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, έπεσαν τουλάχιστον 800 κεραυνοί μέσα σε μια ώρα.

 

 

Υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο

 

Ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε το πρωί στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

 

Σκεπές και σκέπαστρα ξηλώθηκαν, αντικείμενα εκτοξεύθηκαν και προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα και κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν στη μέση, περιέγραψε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας κάποιες από τις ζημιές Νέο Μαρμαρά, από τον ανεμοστρόβιλο.

 

Από τη μεταβολή του καιρού, όπως προκύπτει από εικόνες που δημοσιοποίησε το meteology.gr, δημιουργήθηκαν υδροστρόβιλοι τόσο στη Χαλκιδική όσο και στη Θάσο.

 

Ο υδροστρόβιλος στα Λιμενάρια της Θάσου:

 

 

Ο δεύτερος υδροστρόβιλος στην Ποτιδαία Χαλκιδικής:

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr