Κακοκαιρία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών, με τεστ DNA

Κακοκαιρία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δύο Αυστριακών, με τεστ DNA Facebook Twitter
0

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των δύο Αυστριακών, οι οποίοι αγνοούνταν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για πολίτες της χώρας που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία Daniel στην Ελλάδα. 

«Είναι θλιβερό καθήκον μας να ανακοινώσουμε τον θάνατο δύο Αυστριακών πολιτών στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις DNA επιβεβαίωσαν πως αυτοί ήταν οι δύο άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις σφοδρές πλημμύρες», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters. 

Πλέον, ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel είναι 17 νεκροί. Το ζευγάρι των Αυστριακών αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη τους στα Ποτιστικά Πηλίου. 

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Θεοτόκου, νότια του Πηλίου. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Τετάρτη, στη θαλάσσια περιοχή Μουρτιά Πηλίου.

Ποιοι ήταν οι δύο Αυστριακοί που πέθαναν εξαιτίας της κακοκαιρίας

Οι δύο Αυστριακοί ήταν ο Φιλίπ και τη Μικαέλα, 25 ετών. Το ζευγάρι αγαπούσε την Ελλάδα και ιδιαίτερα το Πήλιο. Συγκεκριμένα, τα Ποτιστικά Πηλίου ήταν το μέρος όπου γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Έτσι, αποφάσισαν να παντρευτούν εκεί.

Ο Φιλίπ και η Μικαέλα έμεναν σε σπίτι της περιοχής Ποτιστικά, όμως ο ορμητικός χείμαρρος που εκδηλώθηκε στην περιοχή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας το εξαφάνισε, αφήνοντας πίσω μόνο κάποια ίχνη από τα θεμέλιά του.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα βρέθηκε στην παραλία Ποτιστικά η τσάντα της Μικαέλα και η φωτογραφική μηχανή του συζύγου της, Φιλίπ. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, εκείνος τους είχε προτρέψει να εγκαταλείψουν το σπίτι, όμως, οι Αυστριακοί δεν δέχτηκαν, καθώς είχαν «πολλά δώρα από τον γάμο τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλίπ και η Μικαέλα, λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν στο δωμάτιό τους. Όσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε. Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Όταν γύρω στη μία το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. Ήταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι. Λίγο αργότερα όμως, το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί, παρέσυρε το μικρό σπίτι στο οποίο είχαν μεταφερθεί.

Να σημειωθεί πως στις 24 Αυγούστου, 12 ημέρες πριν εξαφανιστούν, ο Φίλιπ και η Μικαέλα παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της περιοχής, παρουσία 40 φίλων τους που ταξίδεψαν στο Πήλιο από το εξωτερικό. Για ένα νέο και χαρούμενο ζευγάρι έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος νοτίου Πηλίου. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έρχονταν από μικρά παιδιά στην περιοχή και θέλησαν να κάνουν το μυστήριο στην περιοχή μας».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM