Ηλίας Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του

Ηλίας Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του Facebook Twitter
Ηλίας Κασιδιάρης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας. 

Οι δικαστές, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ότι ο Κασιδιάρης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για υφ’ όρον απόλυση από τις φυλακές Δομοκού, επικαλούμενοι ότι ο κρατούμενος παραμένει κατηγορούμενος στην υπόθεση των «Σπαρτιατών». Η δίκη αυτή έχει ήδη αναβληθεί και αναμένεται να συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και εκτίει την ποινή του στις φυλακές. Από την πλευρά της υπεράσπισής του, έχει ανακοινωθεί ότι μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος αποφυλάκισης, ο Κασιδιάρης έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν εφαρμόζεται το τεκμήριο αθωότητας.

Η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, σημειώνει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ήδη εκτίσει τον χρόνο κράτησης που απαιτείται, από τον Φεβρουάριο, και τονίζει ότι η τελευταία απόρριψη συνδέεται αποκλειστικά με την υπόθεση των «Σπαρτιατών», την οποία η υπεράσπιση χαρακτηρίζει ως «ήσσονος σημασίας πλημμέλημα». Σύμφωνα με τη συνήγορο, ο Κασιδιάρης βρίσκεται «σε ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας» λόγω της εκκρεμότητας αυτής.


 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM