Ιαβέρης για τροχαία: Το δημογραφικό γιγαντώθηκε από τη γενοκτονία στους δρόμους – Απορώ πως δεν τρομάζει η χώρα

Ιαβέρης για τροχαία: Το δημογραφικό γιγαντώθηκε από τη γενοκτονία στους δρόμους – Απορώ πως δεν τρομάζει η χώρα Facebook Twitter
0

Για δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα που προκαλείται από τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους έκανε λόγο ο πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας Τάσος Μαρκουίζος γνωστός ως «Ιαβέρης».

«Αυτοί που διαλύονται και σκοτώνονται στο δρόμο είναι άνθρωποι από 5 έως 29 ετών, είναι η πρώτη αιτία θανάτου το τροχαίο έγκλημα σε αυτές τις ηλικίες» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» για να εξηγήσει πως «κάθε νέος που χάνει τη ζωή του ή την καταστρέφει μένοντας βαριά ανάπηρος, δεν έχει προλάβει να κάνει ακόμη παιδάκια. Εδώ μπήκαμε στη διαδικασία της γενοκτονίας κατευθείαν».

Παράλληλα χαρακτήρισε λάθος να λέμε ότι το δημογραφικό πρόβλημα ξεκίνησε από την υπογεννητικότητα, λέγοντας πως «η υπογεννητικότητα απλά συντηρεί το δημογραφικό». Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό αγώνων, «λύση είναι να κρατήσεις ζωντανούς τους νέους».

Τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με την πρώην οδηγό αγώνων, 150.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Ελλάδα, 150.000 έμειναν «ζωντανοί νεκροί», δηλαδή βαριά ανάπηροι, 300.000 ελαφρύτερα ανάπηροι, 2 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίστηκαν και 1 εκατομμύριο δεν γεννήθηκαν.

«Απορώ πως δεν τρομάζει μια ολόκληρη χώρα, που εδώ και 50-60 χρόνια αφανίζεται από αυτή τη γενοκτονία», διερωτήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιαβέρης απεύθυνε έκκληση αστηροποίησης των ποινών για παραβάσεις που αφορούν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. «Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται κάποιος με πρόστιμα 700 ευρώ εάν περνάει με κόκκινο, δηλαδή εάν κάνει ''απόπειρα θανάτωσης'', και μάλιστα ''να σου κάνουν και έκπτωση αν τα πληρώσεις μετρητοίς, λες και είναι ύφασμα με το μέτρο'' ανέφερε, κάνοντας λόγο για απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM