Χρήστος Παππάς: Σε ποιες περιοχές τον ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Το τελευταίο στίγμα τηλεφωνικής επικοινωνίας

Χρήστος Παππάς: Σε ποιες περιοχές τον ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Το τελευταίο στίγμα τηλεφωνικής επικοινωνίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άφαντος παραμένει ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, την ώρα που το σύνολο των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Ο συνεργάτης του Ηλία Μιχαλολιάκου συνειδητά δεν παραδίδεται στις Αρχές, όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τώρα τις πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να έχει καταφύγει. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες ερευνήθηκαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία, στα οποία ο Χρήστος Παππάς είχε κάνει επαφές και ταξίδια στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Χρήστος Παππάς είναι πρακτικά ανενεργές και δεν έχουν γίνει εξερχόμενες κλήσεις. Το τελευταίο του «στίγμα» ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ίσως δεν έχει φύγει από την χώρα

 

Πολύπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει διαφύγει από την χώρα και θεωρείται πιθανό να βρίσκεται ηθελημένα σε απομόνωση, στον χώρο που είχε κρυφτεί και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών που τον αναζητούσαν πριν αποφασίσει να παραδοθεί. 

Ο Χρήστος Παππάς φαίνεται πως είχε προετοιμάσει από νωρίτερα τις κινήσεις του, μετά την 1η Οκτωβρίου που παρουσιάστηκε τελευταία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Αρχές αναζήτησαν για τα ίχνη του, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αξιωματικοί που έφτασαν στο σπίτι του με ένταλμα, βρήκαν μόνο συγγενείς του. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταφέρουν ότι οι έρευνες έφτασαν ως το Άγιο Όρος και νησιά, χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες και με το βούλευμα 440/2015 του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεσης διαβατηρίου, και εμφάνισης κάθε 1η-10η-20η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Παράλληλα, του είχε επιβληθεί απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής και κίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, καθώς και διανυκτέρευση στο σπίτι του. Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του μετατράπηκε σε ένταλμα σύλληψης, το οποίο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει και διεθνές, αφού οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη ενημερώσει τις υπηρεσίες Interpol και Europol για την ενεργοποίηση των διακρατικών συνδέσμων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM