Χωρίς ζεστό νερό το νοσοκομείο Καρπενησίου ελλείψει χρημάτων - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Χωρίς ζεστό νερό το νοσοκομείο Καρπενησίου ελλείψει χρημάτων - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ Facebook Twitter
0

Λόγω έλλειψης χρημάτων στο νοσοκομείο Καρπενησίου έμειναν από ζεστό νερό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «όποιος ασθενής χρειάζεται ζεστό νερό το ζεσταίνει το νοσηλευτικό προσωπικό με τον παραδοσιακό τρόπο».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Καρπενησίου μειώθηκε 25% το έτος 2019 σε σχέση με το έτος 2018, με την ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Καρπενησίου να έχουν κατ' επανάληψη επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας αυτού.

«Η Διοίκηση ήταν πάντα καθησυχαστική. Δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό και 21/7/2019 τελείωσε το πετρέλαιο κίνησης που παράγει το ζεστό νερό και δεν μπορούν να προμηθευτούν άλλη ποσότητα έως τέλος του χρόνου. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν οι ασθενείς για δέκα ημέρες στα χειρουργεία και στις κλινικές χωρίς ζεστό νερό που είναι άκρως απαραίτητο. Όποιος ασθενής χρειαζόταν ζεστό νερό του το ζέσταινε με τον παραδοσιακό τρόπο το νοσηλευτικό προσωπικό. Μέθοδοι περασμένων αιώνων. Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού την Τετάρτη 31/7 ευαισθητοποιήθηκε η Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο και λύθηκε το πρόβλημα προσωρινά», συνεχίζει η ανακοίνωση.


Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας να λύσει το μείζον αυτό πρόβλημα. «Επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί μία λύση με Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι αφήνουν τώρα με ευκολία να αναδεικνύονται τα προβλήματα, ενώ πριν τις εκλογές εξαντλούσαν κάθε τρόπο (δωρεές κλπ) για να "μπαλώνουν" τα προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ