Γκάγκα: «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο»- Πότε θα έρθουν τα νέα εμβόλια

Γκάγκα: «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο»- Πότε θα έρθουν τα νέα εμβόλια Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου
0

Την σημασία της ανοσοποίησης το φθινόπωρο, οπότε θα υπάρξει συγχρωτισμός, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε εκ νέου την χρήση μάσκας στον συγχρωτισμό, «ειδικά όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, και όσοι ζουν με ανθρώπους που ανήκουν σε αυτές», ενώ αναφορική με την εποβολή νέων μέτρων, απάντησε πως «χρειάζεται μια προσοχή, αλλά όχι μέτρα με διοικητικά πρόστιμα».

Σε ερώτηση για το αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, απάντησε πως «τα κρούσματα ανέβηκαν, έχουν κατέβει λίγο πλέον και πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε σιγά σιγά την αποκλιμάκωση […] Έχουμε αντιικά φάρμακα, φαίνεται ότι δουλεύουν, όσοι κάνουν νόσηση και έχουν προβλήματα πρέπει να τα συνταγογραφήσουν και να προφυλαχθούν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι μας θα βελτιωθεί»

«Έχουμε ήδη δει αποκλιμάκωση και σε τουριστικές περιοχές. Αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο θα μπει (…) Είναι σημαντικό ότι πλέον είμαστε ανοσοποιημένοι, οι περισσότεροι από εμάς. Θα είμαστε λιγότερο ευάλωτοι από εδώ και πέρα», πρόσθεσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι είναι «πολύ σημαντικό να ανοσοποιηθούμε όλοι το φθινόπωρο» και ότι πρέπει να έχουμε πρόσφατη ανοσοποίηση για να είμαστε ασφαλείς, τονίζοντας ότι «περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο».

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια που αναμένονται, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων το χειμώνα, ετοιμάζονται δύο ειδών πολυδύναμα εμβόλια, από Pfizer και Moderna.

«Πιθανότατα θα έρθει πρώτα αυτό με την αρχική παραλλαγή μαζί με την μετάλλαξη Όμικρον 1 και μετά αυτό με τις Όμικρον 4 και 5», είπε.

«Τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και τα επόμενα το Νοέμβριο. Προσωπικά δεν θα περιμένω το Νοέμβριο για το εμβόλιο των Όμικρον 4 και 5, θα κάνω το Σεπτέμβριο με ό,τι έχω στη διάθεσή μου […] Γενικά δεν υπάρχει παρενέργεια από ένα παραπάνω εμβόλιο», σημείωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ