«Για όλα φταίει ο Φουρθιώτης»: Το τηλεφώνημα στην ΕΛΑΣ και τα μηνύματα που τον «πρόδωσαν»

«Για όλα φταίει ο Φουρθιώτης»: Το τηλεφώνημα και τα μηνύματα που τον «πρόδωσαν» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στον ανακριτή οδηγούνται το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης και τρία ακόμη άτομα προκειμένου να απολογηθούν. 

Ο παρουσιαστής κατηγορείται ότι πλήρωσε και σκηνοθέτησε τα περιστατικά με τους πυροβολισμούς και την έκρηξη έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο για να επανέλθει η αστυνομική φρουρά που είχε αφαιρεθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο ποινικοί που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, έδειξαν τον παρουσιαστή ως το πρόσωπο που τους πλήρωσε 40.000 ευρώ για να στήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Το τηλεφώνημα στην αστυνομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ένα τηλεφώνημα στην Αστυνομία από απόκρυψη αργά το βράδυ της 21ης Απριλίου ότι ήταν εκείνο που οδήγησε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο επίμαχο τηλεφώνημα, ένας άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή. «Το χτύπημα το έκανε ο Γ.Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έδωσε επίσης στους αστυνομικούς  τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Πίεζε θεσμικά πρόσωπα με εξώδικα, μηνύσεις και δημοσιεύματα»

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Μένιος Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία.

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Ηθικό αυτουργό τον Φουρθιώτη δείχνουν οι συγκατηγορούμενοι 


Οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων, αν και αρνούνται τις κατηγορίες, έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη στις επιθέσεις εναντίον της οικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Σ. κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο Γ.Π. να συμμετέχει στην φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του. Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται, απάντησε ότι «για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».

Ο έτερος κατηγορούμενος Γ.Π. ανέφερε ότι με τον Φουρθιώτη ότι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά δούλευε στο κανάλι Epsilon ως φύλακας και ότι κάποιες φορές τον συνόδευε στις μετακινήσεις του από και προς το κανάλι που εργαζόταν. Τις τελευταίες ημέρες πήγαινε στη συνοδεία του Φουρθιώτη από κοινού με τον Γ.Σ. σχεδόν καθημερινά, καθώς ο πρώτος φοβόταν πρώην αστυνομικό της φύλαξής του ο οποίος είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει.

Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Γ.Π. να του βρει άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Επιπλέον ανέφερε ότι την επίμαχη ώρα της 16-04-2021 που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί βρισκόταν από κοινού με τον Γ.Σ. πέριξ της οικίας του Φουρθιώτη, για διαφορετικό όμως λόγο.

Μήνυμα Φουρθιώτη: «Eάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55 της 16η Απριλίου, περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών, ο Μένιος Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Aρχών από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του “κατά παραγγελία χτυπήματα” (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Οι κατηγορίες


Αντιμέτωπος με βαριά αδικήματα βρίσκεται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας. Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ