Το φουτουριστικό γιοτ που οδηγείται από iPad κατέπλευσε στην Κέρκυρα (Φωτογραφίες)

Το φουτουριστικό γιοτ που οδηγείται από iPad κατέπλευσε στην Κέρκυρα (Φωτογραφίες) Facebook Twitter
1

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης αποτελεί θέμα συζήτησης στην Κέρκυρα και κυρίως στην παραλιακή της Γαρίτσας όπου αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες έχουν σπεύσει στην παραλία για να θαυμάσουν το υπερπολυτελές και φουτουριστικού design γιοτ «Adastra» που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει στη θάλασσα.

Δεν είναι τόσο το μέγεθός του, που φθάνει τα 42,5 μέτρα, όσο ο εντυπωσιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του, που εκπονήθηκε από τον Τζον Σάτλγουορθ στο Σάσεξ της Βρετανίας. Μοιάζει με καταμαράν αλλά στην ουσία πρόκειται για «τρι-μαράν», καθώς μπορεί να κόβει στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα.

 

Το φουτουριστικό γιοτ που οδηγείται από iPad κατέπλευσε στην Κέρκυρα (Φωτογραφίες) Facebook Twitter

Για λογαριασμό ενός εφοπλιστή μεγιστάνα, που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ, οι βρετανοί ναυπηγοί χρησιμοποίησαν γυαλί για να επενδύσουν τη γάστρα του σκάφους. Το εφοδίασαν με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, που σε συνδυασμό με την πλευστική δεινότητά του εξασφαλίζουν αυτονομία 4.000 μιλίων, απόσταση που ισοδυναμεί από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη. Στους υπερπολυτελείς χώρους του μπορεί να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. 

Το φουτουριστικό γιοτ που οδηγείται από iPad κατέπλευσε στην Κέρκυρα (Φωτογραφίες) Facebook Twitter

Υψηλή ναυπηγική τέχνη

Το «Adastra» είναι προϊόν υψηλής ναυπηγικής τέχνης. Μία θεμελιώδης διαφορά που έχει από άλλα αντίστοιχα σούπερ γιοτ είναι ότι μπορεί να καθοδηγηθεί με ένα iPad από ακτίνα μέχρι 50 μέτρων. Η ναυπήγησή του διήρκεσε πέντε χρόνια και το κόστος του ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Το μήκος του φθάνει τα 42,5 μέτρα, το πλάτος του τα 16 μέτρα και το βάρος του είναι 52 τόνοι.

Το φουτουριστικό γιοτ που οδηγείται από iPad κατέπλευσε στην Κέρκυρα (Φωτογραφίες) Facebook Twitter

Οι εσωτερικοί χώροι του είναι υπερπολυτελείς και τα μπάνια του αντίστοιχα με εκείνα ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Το κεντρικό σαλόνι του προσφέρει πανοραμική θέα, ενώ στο πάνω κατάστρωμα υπάρχει και θέση πλοήγησης του σκάφους με καναπέδες σε κάθε πλευρά. Ο ιδιοκτήτης του, που είναι εφοπλιστής με έδρα το Χονγκ Κονγκ, διαθέτει επίσης δύο νησιά ανοικτά της Ινδονησία.

Πηγή: corfutvnews.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM