Ανεξέλεγκτη παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην Πάτρα, με τους σφοδρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης. 

 

Η περιοχή του Σουλίου έχει εκκενωθεί και οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 3 με 4 κατοικίες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει έως το Κουκούλι. Η περιμετρική οδός έχει κλείσει στο ύψος του Γλαύκου, ενώ εκκενώνεται και ο καταυλισμός Ρομά στον Ριγανόκαμπο.

 

«Χτυπούν καμπάνες, καίγονται περιουσίες, οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες», περιγράφει το τοπικό thebest.gr. Η φωτιά καίει και στον καταυλισμό των Ρομά που σύμφωνα με το ίδιο μέσο ντόπιοι είναι σε κατάσταση πανικού και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με κουβάδες στα χέρια. Κάτοικοι στο Σούλι εξακολουθούν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Φωτιά στην Πάτρα - Καίγονται σπίτια: Χτυπούν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος

 

Η μάχη που δίνει γη πυροσβεστική είναι διπλή, καθώς σε εξέλιξη είναι και ακόμα μία φωτιά στη Δροσιά Ερυμάνθου. Αρχικά δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης της Δροσιάς. Οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά τώρα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Σκιαδάς και Πτέρη, καθώς η φωτιά κινείται προς τα εκεί. 

 

Επιτόπια ρεπορτάζ μεταφέρουν πως κάτοικοι καταφέρονται εναντίον των μέσων πυρόσβεσης κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην επέμβασή τους ενώ αποδέκτης παραπόνων έγινε και ο Δήμαρχος της Πάτρας.

 

Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στην Ελεκίστρα που πνέουν δυνατοί άνεμοι. Η φωτιά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει φτάσει στο Νεκροταφείο του Σουλίου και στη Μόμα.