Φωτιά τώρα στο Δρέπανο Κοζάνης - Αναμένονται εναέρια μέσα

Φωτιά τώρα στο Δρέπανο Κοζάνης - Αναμένονται εναέρια μέσα Facebook Twitter
φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 μετά το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δρεπάνου Κοζάνης, και η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Η φωτιά αρχικά έκαψε χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά γρήγορα επεκτάθηκε προς το βουνό, καίγοντας κέδρα και δρύες.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν τρία πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής με 11 άνδρες το καθένα, 10 οχήματα και πολλές υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα του δήμου Κοζάνης. Επίσης, υπάλληλοι του δασαρχείου Κοζάνης και πολλοί κάτοικοι του Δρεπάνου συμβάλλουν με κάθε τρόπο στο έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αναμένονται να φθάσουν στο σημείο και εναέρια μέσα, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Πριν από λίγο υπήρξε και ενημέρωση από το 112, που καλούσε τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των αρχών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM