Ολοκληρώθηκε η 47η φορολοταρία για τις συναλλαγές με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος που έκαναν οι φορολογούμενοι τον μήνα Νοέμβριο.

 

Η ΑΑΔΕ ανάρτησε τα αποτελέσματα για τους 1.000 φορολογούμενους που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

 

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς (βλ. link παρακάτω). Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

 

Ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κληρώσεις επειδή φοβούνται για παράδειγμα την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να αποποιηθεί το έπαθλο εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

 

Σε περίπτωση που κάποιος αποποιηθεί το έπαθλο, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. 

 

Eάν για οποιοδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κάποιον από τους δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων - Πληρωμών».

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr