Έρχονται απεργίες στα αεροδρόμια

Έρχονται απεργίες στα αεροδρόμια Facebook Twitter
1

Καρφωμένα στο έδαφος θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα τα αεροπλάνα από την Παρασκευή 9.8 μέχρι και την Κυριακή, 11, ύστερα από την ανακοίνωση τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών που έκανε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να  απολύσει 300 υπαλλήλους της ΥΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο για «παράνομη, αντισυνταγματική και εκτός κάθε λογικής απόφαση της κυβέρνησης περί των απολύσεων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και το χάος που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου» και κατηγορεί την κυβέρνηση και τους θεσμικά υπεύθυνους πως «υποκύπτουν στις εντολές των δανειστών και αδιαφορούν για την εθνική οικονομία και τον μοναδικό πλέον αιμοδότη της, τον τουρισμό».

Κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΟΣΥΠΑ θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας.

- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις.

- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί.

- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η ΟΣΥΠΑ ανέφερε επίσης πως «μεριμνά για τη συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων». Και τονίζει πως  «κανένα αεροσκάφος δεν θα απογειώνεται ή προσγειώνεται στα κρατικά πολιτικά αεροδρόμια, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης και ως εκ τούτου πυρασφάλεια θα παρέχεται μόνο για τις πτήσεις που προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Ολοκληρώθηκε η νέα έρευνα της ΔΑΕΕ - Αναμένονται νέες καταθέσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσουν μηχανολόγοι, τοπογράφοι και υπεύθυνοι εταιρειών που είχαν ελέγξει ότι οι δεξαμενές και σωληνώσεις του εργοστασίου λειτουργούσαν σωστά
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ελλάδα / Το ελληνικό νησί που μπαίνει δυναμικά στη λίστα των Βρετανών ταξιδιωτών

Οι «χρυσαφί αμμουδιές, τα εντυπωσιακά αρχαία μνημεία και ο εξαιρετικός οίνος», είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν το νησί ολοένα και πιο ελκυστικό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχαχα αθανατη Ελλαδα. Τα ατομα δεν παιζονται μιλαμε:Κατηγορουν την κυβερνηση οτι με τις απολύσεις θα δημιουργηθούν προβληματα στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και γι’αυτο κανουν 3ημερη απεργια 9 με 11 Αυγουστου!!!!!!LMAO!