Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί στη μάχη για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί στη μάχη για την απορρύπανση του Σαρωνικού Facebook Twitter
0

Ευρεία σύσκεψη για την εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης της θάλασσας και των ακτών του Σαρωνικού Κόλπου συγκάλεσε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθήνας, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων (ΣΕΠΔΕΜ), του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός, ενημέρωσε εκτενώς τους παρευρισκόμενους πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς για την πορεία του έργου της απορρύπανσης και τους ζήτησε να συμβάλουν με προτάσεις που αφορούν τόσο στις επιστημονικές μεθόδους απορρύπανσης του βυθού και των ακτών όσο και στη συνεργασία τους με τις αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος υπηρεσίες του Υπουργείου.

 

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξετασθούν οι προτάσεις των φορέων.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM