Εντολή ΕΚΑΒ για ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία για τον κοροναϊό

Εντολή ΕΚΑΒ για ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία για τον κοροναϊό Facebook Twitter
0

Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ασκήσεις ετοιμότητας για τον κοροναϊό στα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί στην επικράτεια, σύμφωνα με επείγουσα οδηγία από το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, οι ασκήσεις ετοιμότητας θα πραγματοποιηθούν ώστε να διαφανούν τυχόν κενά ώστε να υπάρχουν βελτιώσεις και θα γίνουν σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και με την παρουσία τόσο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και μελών της επιτροπής λοιμώξεων του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνος της Κυριακής», σε δύο νοσοκομεία αναμένεται να παραβρεθεί στην άσκηση και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου δεδομένου ότι έχει πραγματοποιήσει επί σειρά ετών αντίστοιχες ασκήσεις στον ανώτατο δείκτη συναγερμού καθώς υπήρξε και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Η επιλογή των δύο νοσοκομείων δεν θεωρείται τυχαία καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε όλη την περιφέρεια προκειμένου να μην υπάρχουν «τρύπες» στον έλεγχο για τον κορωνοϊό.


Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην κατεπείγουσα οδηγία του προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων αναφοράς: «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου για τη διακομιδή και την υποδοχή ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού και τη εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών, να ορίσετε ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο σας, έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας με τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Λοιμώξεων καθώς και όλων όσων κρίνετε απαραίτητο να εμπλακούν...».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται επί ποδός τα τελευταία 24ωρα, υπό τον φόβο κρουσμάτων στην Ελλάδα ειδικά δε μετά το ύποπτο περιστατικό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατά το οποίο ο ασθενής απεδείχθη αρνητικός, ωστόσο αποτέλεσε ένα τεστ όσον αφορά την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την μεριά της καταγγέλλει σημαντικές ελλείψεις στο ΑΧΕΠΑ με αφορμή την αντιμετώπιση του εν λόγω ύποπτου για κοροναϊό περιστατικού την Παρασκευή. 


«Οι δύο ειδικοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης βρίσκονται στη Παθολογική Κλινική 56 κλινών που σε κάθε εφημερία εισάγει περί τους 75 ασθενείς με σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο του ΤΕΠ, εξετάστηκε και μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής. Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν φορούσαν τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής Κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, ως όφειλαν με βάση τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Η Παθολογική Κλινική έχει τρεις νοσηλευτές στη βάρδια. Το προσωπικό ελάχιστο και για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί τον υπουργό Υγείας να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για να βελτιωθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ παραδέχτηκε ότι οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής Κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, αλλά, παράλληλα επισήμανε, ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στο 100% και ότι όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν.

Με πληροφορίες από Έθνος της Κυριακής / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ