Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην ίδια ανακοίνωση για τον καταδικασμένο δολοφόνο της «17 Νοέμβρη», οι δικαστικοί ζητούν από την πολιτεία να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα ελληνικά δικαστήρια, όσο και από τη συλλογική συνείδηση.

«Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 47η ημέρα της απεργίας πείνας που κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε τη λήψη των «κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων» για τη ζωή και την υγεία του κρατουμένου και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ