Συνολικά 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο και έγιναν 14 συλλήψεις. 

 

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας του τελευταίου 24ωρου. 

 

Αστυνομικοί των αρμόδιων υπηρεσιών «ανταποκρίθηκαν άμεσα» και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα, μεταξύ άλλων για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία, σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

 

«Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης», επεσήμανε ακόμη η ΕΛ.ΑΣ. 

 

Εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς στη Δάφνη 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Εκδόθηκε την ημέρα που έγινε γνωστό ότι μπαίνουν στο στόχαστρο του εισαγγελέα οι δύο αστυνομικοί που στις 11 Ιουλίου κλήθηκαν να επέμβουν, έπειτα από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, στο διαμέρισμα στη Δάφνη όπου την Παρασκευή δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της η 31χρονη. 

 

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Ανδρέα Στεφανάτο προκαταρκτική εξέταση για τις πράξεις και παραλείψεις των δύο αστυνομικών οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επειδή «δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα».

 

Αφορμή για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέα, αποτέλεσε η καταγγελία της γυναίκας που είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση στις 11 Ιουλίου, επειδή είχε ακούσει έντονο καβγά από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε το θύμα και ο δράστης. 

 

Η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε ενημερώσει την Αστυνομία ότι στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένα ανήλικο παιδί και είχε ζητήσει οι αστυνομικοί να χτυπήσουν το δικό της κουδούνι, καθώς το ζευγάρι είχε αλλάξει το όνομα στο κουδούνι του. 

 

Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, το πλήρωμα του περιπολικού έσπευσε 25 λεπτά μετά την ειδοποίηση της γυναίκας δεν κατέβηκε καν από το όχημα. Οι δύο αστυνομικοί φέρονται, αφού ανοιγόκλεισαν απλώς τα παράθυρα του περιπολικού, να διαβίβασαν στο Κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το περιστατικό και αποχώρησαν. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ