Εισαγγελείς για νέο ποινικό κώδικα: Υποθέσεις διαφθοράς θα πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων».

Εισαγγελείς για νέο ποινικό κώδικα: Υποθέσεις διαφθοράς θα πάνε στον «κάλαθο των αχρήστων». Facebook Twitter
2

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα.


Ειδικότερα η Ένωση Εισαγγελέων (ΕΕΕ), με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπουν ότι η «αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως», επισημαίνει τον κίνδυνο δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τη διαφθορά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να ριφθούν στον «κάλαθο των αχρήστων ως ποινικά μη αξιόλογες».

Συγκεκριμένα, η ΕΕΕ, με ανακοίνωσή της και με αφορμή την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σημειώνει ότι από τον συνδυασμό των άρθρων 5 παρ. 2 και 6 παρ. 1 του νομοσχεδίου, προκύπτει ότι «η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται πλέον κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως».

Επιπλέον, υπογραμμίζει «τον κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της χώρας, καθώς δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της ανάκρισης αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, κινδυνεύουν να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ως ποινικά μη αξιόλογες».

Τέλος, αναφέρει ότι, από τις εν λόγω διατάξεις, η χώρα μας θα «εκτεθεί διεθνώς ως αναποτελεσματική στη δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ