ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο- Λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο- Λόγω σαλμονέλας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας και καλεί τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν. 

Η απόφαση του ΕΦΕΤ αφορά τα προϊόντα «Μπιφτέκι κοτόπουλου χωρίς γλουτένη», με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής/ κατάψυξης 14/04/2023 και «Σουβλάκι κοτόπουλο» με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής/ κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις Α. Καραγιαννάκης - Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής». 

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία των συγκεκριμένων κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος. Έπειτα από εργαστηριακές αναλύσεις στο εργαστήριο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα δείγματα. 

Έπειτα από αυτό, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM