Δυστύχημα στα Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο μόνιμος σταθμάρχης Λάρισας

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο μόνιμος σταθμάρχης Λάρισας Facebook Twitter
Φωτ,: Unsplash
0

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο μόνιμος σταθμάρχης της Λάρισας που είχε βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου, τη νύχτα που σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στον μόνιμο σταθμάρχη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα.

Επιπλέον, στον σταθμάρχη επιβλήθηκε εγγύηση 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης έχει καλέσει προς υπεράσπισή του τρεις επίσης μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και ένα κλειδούχο, για να υποστηρίξουν ότι η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος.

Πάντως, ο εφέτης ανακριτής δεν είδε σήμερα κάποιον από τους μάρτυρες που κάλεσε προς υπεράσπισή του ο μόνιμος σταθμάρχης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τι ισχυρίστηκε ο μόνιμος σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, αναμένεται να απολογηθεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος ισχυρίζεται πως την ώρα της τραγωδίας, στη θέση τους έπρεπε να βρίσκονται ως τις 23:00 και οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο μόνιμος που απολογείται σήμερα και ο συμβασιούχος που απολογήθηκε χθες.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM