Δήμητρα Βουλγαρίδου: Η εξομολόγηση της «ασθενούς μηδέν» με κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δήμητρα Βουλγαρίδου: Η εξομολόγηση της «ασθενούς μηδέν» με κορωνοϊό στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου είναι η πρώτη ασθενής που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Η 38χρονη γυναίκα μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για την περιπέτεια της υγείας και για τις 15 ημέρες στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. «Πριν μάθω ότι είμαι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, το άκουσα στην τηλεόραση» λέει μεταξύ άλλων η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, μίλησε για την προσωπική της περιπέτεια στο ΑΧΕΠΑ. «Ξεκίνησα με έναν πονοκέφαλο και μετά είχα δέκατα. Η ιδιωτική μου ασφάλεια με παρέπεμψε στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω εξετάσεις.

»Φόρεσα μάσκα και πήγα να κάνω εξετάσεις. Απλώς μου ζήτησαν να μείνω μέσα προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα. Ήταν το πρώτο μου βράδυ στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Τον γιατρό μου τον είδα πρόσωπο με πρόσωπο 15 ημέρες μετά.

»Το πρωί έμαθα τα νέα πρώτα από τις ειδήσεις και μετά με κάλεσε ο γιατρός μου και ήρθε από κοντά και μου το είπε. Δεν το πίστευα στην αρχή, αλλά το εκτιμώ που ήρθε και μου το είπε μπροστά μου. Είχα επιλέξει να μη βλέπω τηλεόραση, μάθαινα τα νέα από τους δικούς μου ανθρώπους. Μου είπε ο γιατρός ότι ήμουν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Δεν είχα σοβαρά συμπτώματα και κανείς δεν ήξερε πώς θα συνεχιστεί. Πήρα τον σύζυγό μου να τον ενημερώσω. Φοβήθηκα για το παιδί μου εκείνη την ώρα. Σχεδόν όλες οι επαφές μου ήταν αρνητικές» εκμυστηρεύτηκε η 38χρονη.

Το σοκ όταν νόσησε ο γιος της

Μιλώντας για τις ημέρες με τον 9χρονο γιο της, ο οποίος βρέθηκε θετικός και αυτός στον κορωνοϊό, συγκινείται: «Ήταν ένα σοκ όταν έμαθα ότι νοσεί και το παιδί μου. Ήταν όλοι αρνητικοί εκτός από εκείνον. Τον έφεραν μαζί μου στον ίδιο θάλαμο. Δεν του είπα ποτέ ότι είχε τον ιό. Ήταν ασυμπτωματικός όλο το διάστημα. Έπεσε πάνω μου όλο το βάρος για να του εξηγήσω τι συμβαίνει, όμως του είπα ψέματα, λέγοντάς τους ότι είμαστε καλά, ότι απλώς έχω μια ίωση. Ήθελα να το χειριστώ μόλις θα βγαίναμε από κει. Περίμενα να κοιμηθεί το βράδυ για να κλάψω».

«Μείναμε μέσα 15 ημέρες. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί το παιδί άρχισε να αντιδρά και να θέλει να βγει έξω. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με προβλημάτιζε η συμπεριφορά του. Προσπαθούσα να του το διακωμωδήσω για να το πάρει ως αστείο. Άκουγα συνέχεια "πότε θα βγούμε"». Για την έξοδο από το νοσοκομείο είπε: «Ήταν η καλύτερη μέρα. Ήθελα να μη μαθευτεί ότι θα βγω από το νοσοκομείο.

»Οι οδηγίες που πήραμε ήταν να μείνουμε σπίτι για ακόμη 7 ημέρες. Ακολούθησαν πολλές εξετάσεις. Η χαρά του μικρού ήταν μεγάλη. Πήρα πολλή αγάπη από κόσμο που δεν με γνώριζε» είπε.

Ωστόσο μίλησε και για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε. «Με ενόχλησε που δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία μου, γιατί θεωρώ ότι ειδικά για την υγεία και ένα παιδί δεν θα έπρεπε να εκτεθώ τόσο πολύ. Είχαν πέσει όλα τα φώτα πάνω μας. Καθημερινά μάθαινα πολλά αρνητικά σχόλια. Άκουγα ότι έχω φέρει το Covid-19 στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες είχα ενοχές. Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις τον άλλον, αλλά πολύ δύσκολο να μπεις στη θέση του» λέει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ